Belgian Waffles

de Anamaria7 in Prajituri, 14 Iun 2011 | 10486 vizualizari

 

Pentru ca nu-mi place cum suna cuvantul "vafa" :P Prima data cand incerc aceasta varianta, TOTAL diferita de celelalte, pentru waffles. Si pot spune ca e cea mai buna!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 cana lapte
  • 2 lg miere
  • 100 gr unt
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 300 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 lg zahar
  • 1 praf de sare
  • 150 gr zahar
Portii: 15
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Belgian Waffles:

Maia:

Frecam bine drojdia cu 1 lgt zahar si 1 lg lapte, adaugam putina faina, omogenizam si lasam la crescut la caldura.

Aluat:

Amestecam ouale, mierea, laptele, untul topit si esenta de vanilie. Apoi adaugam maiaua dospita, omogenizam si incorporam la sfarsit faina, amestecand cu grija sa nu ramana cocoloase.

!!! Zaharul se adauga doar la final, inainte sa incepem sa le coacem.

Pregatim aparatul si coacem vafele turnand cate 3/4 cana.

TIPS-URI

1

Se pot servi pudrate cu zahar, cu gem, finetii, glazurate sau cu [sosuri de] fructe.

2

Cantitatile sunt pentru un MUNTE de waffles :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Belgian Waffles" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

mena29 1

16.06.2011, 12:29

Anamaria7 1

16.06.2011, 16:47

aparatul l-am luat de pe net din seria celor returnate din cauza unor defecte, apoi reparat. pretul a fost mult mai mic si sincer, nu imi face nicio problema

RuxyRux 1

17.06.2011, 18:18

Extraordinar

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert gofre - vafe cu banane, o reteta de mic dejun rapid si delicios